Cukrászkönyv bevezető

Keményffi Gábor és Tóth Illés cukrászkönyve 1958-ban jelent meg. Tóth Illés Szamos Mátyás egyik mestere volt, akit nagyon nagyra tartott. Édesapám tanúja volt annak, hogy a cukrászkönyv szó szerint a műhelyasztalon íródott. Minden sütemény és technológia ami szerepel benne, Tóth Illés munkaasztalán a maga fizikai valóságában először megjelent, majd leíródott. Természetesen az asztalon lévő végterméket a mester boldog-boldogtalannal zsűriztette. A Szamos Mátyással alapított cukrászcsalád tagjai mindannyian ebből a tankönyvből tanultak és okultak. A könyv 1958-óta nem kapható.

Tisztelettel ajánlom minden cukrásznak és amatőr cukrászművésznek.

Szamos Miklós

utóirat:
Keményffi Gábor édesiparról szóló fejezeteit később tesszük elérhetővé, de a tartalomjegyzékben szerepeltetjük.

Tartalomjegyzék



Ugrás a lap tetejére